Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach właśnie wystartował pod hasłem #FoodSmellsGood! Rozbudzające zmysły, pachnące kompozycje trzydaniowego menu i cocktail dostępne są w festiwalowej cenie od 69 zł (dodatkowy rabat 15 zł od Partnera czeka na końcu rezerwacji) w niemal 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Rezerwacje trwają na https://RestaurantWeek.pl/. Które restauracje warto odwiedzić we Wrocławiu w tej edycji? Sprawdźcie!
Aromaty i temperament kuchni Meksyku? Tak! W Papi Chulo Cantina
Najbardziej aromatyczne meksykańskie jedzenie po tej stronie Rio Odra, oparte o tradycyjne receptury i produkty a do tego wibrująca kolorami przestrzeń. Tak jest właśnie w Papi Chula Cantina. Grillowana cukinia nadziewana serem, sos na bazie pomidorów i papryczki Guajillo czy bulion drobiowy na bazie pomidorów i suszonych chili z dodatkiem awokado i smażonych tortilli to tylko część pozycji, które dzięki staraniom wszystkich pokoleń kucharzy, zachowały autentyczne aromaty i pierwotne smaki meksykańskiej kuchni! Więcej nie zdradzamy – sprawdźcie festiwalowe menu i rezerwujcie!
Risotto, spaghetti, szum morza… nie to nie Włochy! to Giro Krakowska!
Kuchnia włoska, aromatyczna, zdrowa, lekka a do tego przepysznie podana – czyli charakterystyka Giro Krakowska w kilku słowach! To zaczynamy: Fagotti z ricottą i gruszką, do tego gorgonzola, Pecorino Romano, ser kozi, śmietana i wiórki z pomarańczy na przystawkę… a potem już tylko pyszniej. Risotto z pistacjami, zielonym groszkiem, Pecorino Romano, groszkiem cukrowym, miętą, cytryną, oliwą i bazylią…. Więcej nie zdradzamy – sprawdźcie festiwalowe menu i rezerwujcie!
Aromaty Azji w zaskakujących połączeniach smakowych – czyli Woo Thai we Wrocławiu
W Woo Thai odkryjecie prawdziwą Tajlandię. Tę autentyczną, zaskakującą, pełną zniewalających aromatów i wyjątkowych połączeń. W menu festiwalowym znajdziecie m.in. smażony korzeń lotosu z winogronem i pomidorkami koktajlowymi w domowym sosie curry lub smażony makaron jajeczny z chrupiącym boczkiem w sosie ostrygowym, z blanszowaną kapustą pak choi. Dajcie się zaskoczyć i rezerwujcie już dziś!
Dajcie się ponieść zapachom i smakom festiwalowego menu w okazyjnej cenie!
Restaurant Week jest rewelacyjną propozycją dla wszystkich, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych restauracji nie martwiąc się o koszta. Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów w okazyjnej cenie od 69 zł (dodatkowy rabat 15 zł od partnera czeka na końcu rezerwacji). W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma w prezencie do wyboru: festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Martini Vibrante & Kinley Tonic Water (wersja ~0%) lub Kinley Elderflower Zero Cukru. Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.
Menu jesiennej edycji zapiera dech w piersiach! Jest sezonowo i aromatycznie zgodnie z ideą #FoodSmelllsGood. W festiwalowych daniach można znaleźć zarówno sporo grzybów, jesiennych warzyw jak i szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs.
Festiwal odbywa się w największych regionach w Polsce: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku i na Warmii i Mazurach. Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.
Rozpocznijcie dzień dobrym śniadaniem! Idźcie na Breakfast Week!
Po wielkim sukcesie premierowej edycji powraca największe wydarzenie w Polsce promujące jedzenie śniadań na mieście – Breakfast Week! Festiwal śniadań towarzyszy Restaurant Weekowi, Goście będą mieli możliwość odkrywania śniadaniowych menu i kaw na napoju roślinnym Alpro w wyjątkowej festiwalowej cenie 33 zł!
Proces rezerwacji podobny jest do tego znanego z Restaurant Week: należy wybrać jedno z dwóch popisowych menu śniadaniowych stworzonych specjalnie na potrzeby Festiwalu przez każde z topowych restauracji i śniadaniowni. W ramach prezentu do każdej rezerwacji Goście otrzymają kawę z napojem roślinnym Alpro. Do wyboru są kawy: Alproccino (cappuccino z kremowym owsianym Alpro Barista) i Alprolatte (latte z pysznym migdałowym Alpro Barista). Na Breakfast Week zaprasza partner Festiwalu – właściciel marki Alpro, która zachęca do urozmaicania swojej codziennej diety przez wprowadzanie do niej produktów roślinnych.
Festiwalowe śniadania można rezerwować na stronie https://BreakfastWeek.pl w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście i we Wrocławiu. Breakfast Week, tak jak Restaurant Week, potrwa od 4 października do 12 listopada.
Najlepsze stoliki szybko znikają – do zobaczenia przy stole!
Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ i https://BreakfastWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl
Termin Festiwalu: 04 października – 12 listopada 2023