Wege Festiwal to największe targi z żywnością wegańską i wegetariańską w Polsce, które odbywają się regularnie w Katowicach, Poznaniu, Wrocławiu, Łodzi, Warszawie oraz Krakowie. W 14 i 15 kwietnia odbędą się po raz drugi we Wrocławiu, w Zajezdni Dąbie.
Będzie to wyjątkowa dwudniowa edycja wzbogacona o pokazy kulinarne i wykłady. Poniżej znajduje się program poszczególnych wydarzeń:
Sobota godzina 13.00: Pokaz Kulinarny Vegenerat Biegowy – Przemysław Ignaszewski;
Sobota godzina 14.00: Pokaz Kulinarny Katarzyna Gubała – autorka książki „Warzywa górą” i koordynator kampanii Zostań Wege.
Sam Wege Festiwal zgromadzi natomiast około 100 stoisk z wege kuchnią z całej Polski, naturalnymi kosmetykami, książkami i dodatkami. Impreza promuje pożądane postawy społeczne: empatię, szacunek do zwierząt, profilaktykę chorób cywilizacyjnych i zdrowe nawyki żywieniowe. Festiwal kierowany jest bowiem nie tylko do wegetarian i wegan, ale też do wszystkich osób, które chciałyby zrobić coś dobrego dla zwierząt, planety czy dla samych siebie.
Czas trwania wydarzenia:
14.04 godzina 12.00 – 20.00
15.04 godzina 12.00 – 18.00
Zapraszamy wszystkich chętnych do wzięcia udziału w festiwalu. Więcej informacji można znaleźć na stronie wydarzenia.
Wydarzenie pod patronatem portalu Kocham Wrocław.
Polecamy TOP 5 najlepszych restauracji wege we Wrocławiu