Pierogi są znane i lubiane w każdym zakątku Ziemi – także we Wrocławiu! Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane.
Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone – możliwości jest właściwie nieskończona liczba.
Będziecie mieli okazję spróbować pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. Będzie w czym wybierać!
Dla każdego znajdzie się coś dobrego. Organizatorzy zapewniają, że każdy smakosz będzie usatysfakcjonowany i opuści imprezę szczęśliwy, z pełnym brzuchem.
Spróbujecie tradycyjnych, domowych polskich pierogów z sezonowymi farszami, indyjskich samos, chińskich baobao, tybetańskich momo, włoskich calzone i gruzińskich chinkali!
To będzie niezwykła, pierogowa uczta.
Miejsce: IASE, Wystawowa 1, Wrocław
Sobota 12.00 – 19.00
Niedziela 12.00 – 18.00