Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week już od 6 do 17 lutego, w tym w Walentynki. Debiutujący na Śląsku Festiwal obejmie również Warszawę, Wrocław, Poznań, Kraków, Łódź i Trójmiasto. Szefowie Kuchni najwybitniejszych restauracji w całym kraju (w tym m.in. Senses, Concept13, Grape, Dworzysko, Olszewskiego 128 czy słynny Opasły Tom w nowej odsłonie) przygotowali popisowe pięciodaniowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie, a wygodne rezerwacje dostępne są już na FineDiningWeek.pl. We Wrocławiu Festiwal odbywa się po raz trzeci i udział w nim wezmą takie restauracje jak Enjoy (Hotel Platinum Palace*****), Fuego Restaurant & Bar (AC Hotel by Marriott), Grape Restaurant, Marina, Olszewskiego 128, a także Babinicz (Dworzysko) w Szczawnie Zdroju.
Gościem specjalnym Festiwalu będzie Massimo Bottura, najlepszy szef kuchni i restaurator świata, ambasador legendarnej marki GRUNDIG.
Fine Dining Week to największe w Polsce wydarzenie poświęcone scenie fine diningowej, czyli najwyższej próby sztuce restauracyjnej. Szefowie Kuchni z prawie 70 najsłynniejszych i najbardziej ekskluzywnych restauracji przygotowali dla festiwalowych Gości specjalne pięciodaniowe menu degustacyjne w wyjątkowej cenie 119zł. Festiwal odbywa się w duchu Respect Food. Formuła wcześniejszych rezerwacji na Festiwal sprawia bowiem, że zgodnie z zasadami zero-waste w czasie jego trwania nie marnuje się ani trochę żywności.
Gościem specjalnym Festiwalu dzięki marce GRUNDIG będzie Massimo Bottura, Szef Kuchni, właściciel Osteria Francescana (najlepszej restauracji świata z trzema gwiazdkami Michelin) i pomysłodawca projektu non-profit Food for Soul. Massimo Bottura jest ambasadorem marki GRUNDIG, twórcy idei #RespectFood opierającej się o filozofię zero-waste. Goście posiadający festiwalową rezerwację będą mogli wygrać miejsce podczas wyjątkowej kolacji z Massimo Botturą w duchu #RespectFood (Warszawa, 7.02.2019). Szczegóły niebawem.
Fine dining to połączenie bezkompromisowej jakości rzadkich produktów, najwyższej jakości ich przygotowania oraz światowej klasy oprawy i atmosfery w restauracji. Scena fine dining w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie (na Fine Dining Week wybrało się dotąd 24,868 Gości!). Zyskujemy kolejne rekomendacje Michelin oraz coraz więcej kandydatów do słynnych michelinowskich gwiazdek. Gonimy szybko zachodnioeuropejską scenę fine-diningową. Misją festiwalu sztuki restauracyjnej Fine Dining Week jest edukacja w zakresie najwyższej kultury restauracyjnej oraz jej intensywna promocja. Nic bowiem nie przybliży jej polskim Gościom lepiej, niż bezpośrednie doświadczenie jednej z najwybitniejszych polskich restauracji.
Festiwal Fine Dining Week jest okazją na poznanie świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i odwagi w nowoczesnym kreowaniu trendów. Podczas festiwalu goście będą mogli przekonać się, że najwyższej próby sztuka restauracyjna to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Do każdego pięciodaniowego posiłku goście mogą dokupić koktajl aperitivo na bazie wermutu Martini Riserva, który pobudzi apetyt oraz zmysły. Zwyczaj celebracji wspólnych chwil przy dobrym jedzeniu i koktajlach to idealna okazja do wspólnego próbowania różnych połączeń kulinarnych, a także odnalezienie tzw. La dolce vita, czyli radości życia przepełnionego pasją i chęcią czerpania z każdej chwili jak najwięcej. Martini to jedna z najbardziej znanych marek alkoholowych na świecie, która niezmiennie wspiera kulturę aperitivo w każdym zakątku świata.
Więcej szczegółów w kanałach social media festiwalu Fine Dining Week.
************************************************************************
Fine Dining Week to festiwal poświęcony najwyższej próbie sztuki restauracyjnej. Wydarzenie ma na celu budowanie świadomości wśród gości czym tak naprawdę jest sztuka restauracyjna. Festiwal jest organizowany cykliczne przez Restaurant Week. Więcej informacji na stronie internetowej www.FineDiningWeek.pl
RSVP: www.FineDiningWeek.pl
Otwarcie rezerwacji: 11 stycznia 2019
Dress – code: Smart casual+
Czas: 6-17 lutego 2019
Miejsce: Warszawa, Wrocław, Kraków, Poznań, Trójmiasto, Łódź i Silesia
Sponsor Wydarzenia: Martini
Woda Festiwalowa: Kropla Délice
Partner Logistyczny: DPD
Partner Kulinarny: Grundig
Kropla Délice to oficjalna woda Festiwalu Fine Dining Week. Jej kompozycja składników mineralnych, idealne nagazowanie oraz elegancka butelka doskonale pasują do wybitnych festiwalowych dań serwowanych przez najlepszych Szefów Kuchni.
Pięciodaniowe doświadczenie restauracyjne w festiwalowej cenie 119 zł!
Do zobaczenia przy stole!