fot. Kameralna

Odkrywania nowych restauracji ciąg dalszy – RestaurantClub zaprasza #FoodMustGoOn! Po rekordzie frekwencji na wiosnę, jesienny festiwal najlepszych restauracji już 8-26.09.

Blisko 350 restauracji z ponad 30 miast zaprosi Gości na popisowe trzydaniowe menu dostępne tylko podczas Festiwalu. W cenie 59zł (do -50%) znajdzie się też prezent od Partnerów.

Trwają rezerwacje w aplikacji https://app.rclb.pl i na www.RestaurantWeek.pl.

Festiwal odbywa się formule #zerowaste, zgodnie z filozofią #SzanujJedzenie. Nie przerywajmy jedzenia! Najlepsi Chefowie w Polsce przygotowali unikalne trzydaniowe doświadczenia, dostępne tylko podczas Restaurant Week. Polska scena restauracyjna rozwija się wyjątkowo dynamicznie. Dlatego jesiennej edycji Restaurant Week towarzyszyć będzie kampania: #FoodMustGoOn!, której celem jest wsparcie dla przetrwania niezależnej sceny restauracyjnej w warunkach powracających lockdownów. Jej ogólnopolski zasięg ma przypomnieć Gościom, że idąc na wrześniowy Festiwal nie tylko wesprą restauracje, ale też pozwolą im m.in. zebrać środki zapasowe na wypadek zamknięcia.

fot. amalfi

To kolejne działania RestaurantClub (organizator Festiwalu) na rzecz ocalenia lokalnych niezależnych restauracji. Dzięki “Karcie Higieny”, która jest jednym z filarów Restaurant Weeka, RestaurantClub chce podkreślić pełną gotowość restauracji na bezpieczne i zgodne z wytycznymi sanitarnoepidemiologicznymi przyjmowanie Gości.

Zapraszamy wszystkich gości w Polsce na największe wydarzenie kulinarne. Niech skala odkrywania i wspierania restauracji będzie ponownie rekordowa. Restauracje, które przetrwały dotychczasowe lockdowny włożyły ogromny wysiłek w ponowne przyjęcie Gości – mówi Maciej Żakowski, jeden z założycieli RestaurantClub – Kampania #FoodMustGoOn! jest głosem całej polskiej sceny restauracyjnej. Razem mówimy “Nie przerywajmy jedzenia!”.

fot. Alyki

Misją RestaurantClub jest łączenie restauracji i Gości, od wiosny w całej Polsce skupiamy się na wsparciu odbudowy niezależnej kultury restauracyjnej. Niech ten Festiwal będzie kolejnym dużym krokiem w stronę odbudowy fundamentów polskiej sceny restauracyjnej, która jest przecież jedną z najbardziej kreatywnych i dynamicznych na świecie.

Ponieważ bezpieczeństwo Gości jest dla organizatorów priorytetem, wszystkie uczestniczące w Festiwalu restauracje otrzymały Kartę Higieny zgodną z oficjalnymi i aktualnymi wytycznymi sanitarno-epidemiologicznymi.

Liczba Gości Restaurant Week przekroczyła już 1 milion. W Festiwalu weźmie udział ponad 350 restauracji z całej Polski.

fot. Enigma

Dobrze zjemy m.in. w Krakowie, Warszawie, Trójmieście, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi, Szczecinie, Białymstoku, Rzeszowie, Lublinie, a także na Śląsku i Podhalu. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne oraz mięsne.

Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic, który stanowi idealne połączenie smaków.

We Wrocławiu udział biorą:

Zwycięskie restauracje z wiosennej edycji:

  • Enigma Restobar,
  • Kameralna,
  • Alyki,
  • ORZO,
  • Forum Kulinarne.

    Restauracje debiutujące w festiwalu:

  • Gospoda pod Złotą Marią,
  • Amalfi
  • oraz Jana Elixir Wschodu.

    Znajdziecie też miejsca znane i lubiane przez festiwalowych gości od lat:

  • Hint Food & Drinks w hotelu Puro,
  • Bistro 8 ½,
  • Restauracja Novo2 w hotelu Novotel.
    fot. Czarna Trufla

    Wsparcie dla otwarcia restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Wszystkie uczestniczące restauracje otrzymały za darmo napój Coca-Cola Zero Cukru, który będzie sprzedawany za 5 zł. Kwota ta w całości trafi na konto restauracji.

    Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum. RestaurantClub to największa platforma zrzeszająca niezależne polskie restauracje i ich Gości.

    Nie czekaj! Już dziś odkrywaj nowe restauracje, rezerwuj popisowe dania i pomóż odrodzić się polskiej niezależnej scenie restauracyjnej!

    Rezerwacje: https://app.rclb.pl lub www.RestaurantWeek.pl

Wasze komentarze

Komentarze

Sponsorowane