Dotychczas dach Wdech Wydech Rooftop słynął z serwowania wyjątkowych napojów i drinków na bazie świeżych ziół z zielonego ogrodu wertykalnego. Od niedawna w lokalu znajdziemy również ofertę kulinarną – sześć starannie przygotowanych podpłomyków, które zaspokoją gusta nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Każdy z podpłomyków jest przygotowywany na bazie starannie dobranych składników, z dodatkiem oliwy, soli i pieprzu. Sprawdź menu Wdech Wydech Rooftop:

Podpłomyki Wegetariańskie:

  1. Twaróg Raciborski z Pesto Koperek i Nowalijkami – delikatny podpłomyk na zimno, wzbogacony twarogiem raciborskim i świeżymi nowalijkami. (Cena: 38 zł)
  2. Hummus z Buraków i Ser Bundz – orzeźwiająca kompozycja hummusu z buraków, sera bundz ze Ślubowa oraz sezonowych warzyw. (Cena: 42 zł)
  3. Kozi Ser z Gruszką i Miodem – ciepły podpłomyk, na którym kozi ser, gruszka i kwaśna śmietana tworzą harmonijną całość, dopełnioną orzechami włoskimi i miodem, z pikantną oliwą chilli. (Cena: 44 zł)

Podpłomyki Mięsne:

  1. Wędzony Pstrąg z Zielenicy – aromatyczny podpłomyk na ciepło z wędzonym pstrągiem, kiszonym pomidorem z Malinowego Sadu oraz kwaśną śmietaną, wzbogacony cukinią i czerwoną cebulą. (Cena: 44 zł)
  1. Wędzony Rostbef z Twarożkiem Chrzanowym – wykwintna, zimna opcja z delikatnym wędzonym rostbefem, twarożkiem chrzanowym i pomidorem malinowym. (Cena: 42 zł)
  2. Boczek z Jajkiem i Jabłkiem – ciepła propozycja, gdzie chrupiący boczek i jabłko harmonijnie współgrają z tartym jajkiem, kwaśną śmietaną czosnkową oraz zieleniną. (Cena: 44 zł)

Wdech Wydech Rooftop to unikalne miejsce na kulinarnej mapie miasta, łączące w sobie zielony raj w postaci ogrodu wertykalnego z wyjątkową ofertą gastronomiczną. Zlokalizowany w samym sercu miasta, oferuje nie tylko relaks w otoczeniu zieleni, ale również kulinarne doznania na najwyższym poziomie, które teraz wzbogacone zostały o oryginalne podpłomyki. Zapraszamy do spróbowania i przekonania się, jak klasyczny podpłomyk może zaskoczyć nowoczesnym smakiem.

Wasze komentarze

Komentarze

Sponsorowane
Poprzedni artykułX HORROR DAY – Dolnośląski Festiwal Grozy  
Następny artykułWrocławianie złożyli ponad 9 tysięcy wniosków do Planu Ogólnego. Co dalej?
Małgorzata Braszka
Redaktorka naczelna portalu. Zakochałam się we Wrocławiu od pierwszego wejrzenia. Kocham odkrywać nowe rzeczy i dzielić się nimi z innymi. Jeśli mam wybierać pomiędzy weekendem w hotelu SPA, a pokonaniem 200km w kilka dni na rowerze, to wybieram to drugie :) Jestem niepoprawną optymistką.