a

1. września 2017 r., szwedzka sieć restauracji Max Premium Burgers otworzy swój pierwszy lokal w Polsce. Smak oraz jakość dań ocenią mieszkańcy i turyści we Wrocławiu. Na premierze polskiego menu Maxa pojawią się goście specjalni: Richard Bergfors, CEO Max Premium Burgers, a także znany YouTuber – Blowek.

Cieszymy się, że możemy otworzyć pierwszą polską restaurację właśnie we Wrocławiu. W planach mamy już kolejne, a w następnych latach chcemy jeszcze bardziej przyspieszyć, by w ciągu dekady mieć w Polsce przynajmniej 200 restauracji – komentuje Richard Bergfors, CEO Max Premium Burgers.

IMG_20170830_125829_303

Lokal skandynawskiej sieci znajdujący się na parterze wrocławskiej Galerii Dominikańskiej zostanie otwarty o godzinie 9:30. Na wszystkich gości czekać będą wysokiej jakości burgery, dodatki i desery, a także specjalnie przygotowana z tej okazji oferta: zestaw Frisco, w którego skład wchodzi kultowy burger Frisco, chrupiące frytki ze skórką Crispy fries oraz wybrany napój, będzie dostępny w cenie 12,95 zł (cena regularna 18,95 zł). Oferta będzie ważna tylko do 17 września.

menu_grafika

Historia Max Premium Burgers

Max Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. Ambicją Maxa jest stać się najlepszą na świecie siecią restauracji serwującą burgery. Max był wielokrotnie doceniany w konsumenckich plebiscytach w kategorii “satysfakcja klienta” oraz „ulubione burgery”. Marka otrzymała również kilka nagród jako lider w aspekcie odpowiedzialności społecznej i środowiskowej. Max Premium Burgers jest pierwszą na świecie siecią restauracji szybkiej obsługi, która nie tylko otwarcie komunikuje wpływ każdego ze swoich produktów na środowisko, ale również całkowicie neutralizuje swój negatywny wpływ na środowisko. Obecnie sieć zatrudnia ok. 6000 pracowników w ponad 120 restauracjach na terenie Szwecji, Norwegii, Danii, Egiptu i Zjednoczonych Emiratów Arabskich. W 2017 r. kolejne lokale zostaną otwarte w Skandynawii oraz na nowych rynkach, w Polsce i na Bliskim Wschodzie. Całkowity obrót roczny firmy w 2016 r. wyniósł 300 milionów euro.f

Gwiazda na otwarcie

Otwarcie uświetni również polski YouTuber – Blowek, czyli Karol Gązwa. 1. września o godz. 10:00 pojawi się w restauracji, aby wspólnie zainaugurować start lokalu i przekonać się, jak smakują burgery od Maxa. Blowek swoimi wrażeniami podzieli się z fanami, a relację z wizyty będzie można śledzić na jego kanałach społecznościowych.

Za marką stoją ludzie, dla których burgery to prawdziwa pasja. Stawiają oni na niepowtarzalny smak, codziennie przygotowując kompozycje z najlepszych składników. W Szwecji burgery serwowane przez Maxa wygrywają testy smaku od początku istnienia firmy, czyli od prawie 50 lat. Począwszy od 2015 r., kiedy niezależne badanie satysfakcji klienta zostało przeprowadzone po raz pierwszy, Szwedzi uznają burgery Maxa jako najsmaczniejsze – tym samym marka pokonuje w testach wszystkie większe marki międzynarodowe. W polskim menu restauracji dostępne będą zarówno burgery mięsne (wołowina i kurczaki pochodzące w 100% od polskich dostawców), jak i bogata oferta wegetariańska oraz wegańska. Wszystkie burgery przygotowane są na zamówienie, aby smakowały najlepiej. Dodatkowo wybranego przez siebie burgera można będzie spersonalizować poprzez dodanie lub usunięcie poszczególnych składników. Klienci będą mogli skosztować także shake’ów premium w gamie kilku smaków.

f

Wnętrze restauracji zaprojektowane przez słynnych szwedzkich architektów Wingårds, cechuje przede wszystkim połączenie skandynawskiego minimalizmu oraz funkcjonalności. Goście będą mogli zamawiać posiłki zarówno przy ladzie, jak i poprzez interaktywne kasy ekspres. Ponadto przy stolikach zostały zainstalowane gniazdka prądu, które umożliwią naładowanie telefonu lub laptopa w trakcie posiłku.

fd

Pierwszy lokal w Polsce

Wrocławska restauracja Max Premium Burgers znajdować się będzie na parterze, przy wejściu do Galerii Dominikańskiej, a jej powierzchnia wyniesie 370 m kw. W lokalu znajdą się 102 miejsca siedzące. Wrocławski Max został zaadaptowany przez firmę MyBigBox. Projektanci skupili się na charakterystycznych dla szwedzkich architektów Wingårds detalach, zachowując indywidualny skandynawski design projektu. Zarządzaniem restauracją zajmie się Tomasz Laskowski.

Wasze komentarze

Komentarze

Sponsorowane
Poprzedni artykułFrancuskie pożegnanie lata na dachu w centrum Wrocławia
Następny artykułW okolicy Wrocławia powstanie 41,03 km dróg dla rowerów za 57 mln zł!
Założyciel serwisu Kocham Wroclaw.