Już 1 kwietnia rusza trzecia wrocławska edycja festiwalu najlepszych restauracji RESTAURANT WEEK. Potrwa przed dziesięć dni, a każdy z gości będzie miał okazję spróbować popisowych dań przygotowanych specjalnie na tę okazję.
Każda z 22 biorących udział we WROCŁAW RESTAURANT WEEK restauracji przygotowała trzydaniowe doświadczenie (przystawka, danie główne i deser) w cenie 39 zł. Wszystkie uczestniczące w festiwalu miejsca zostały dokładnie wyselekcjonowane pod kątem wysokiej jakości jedzenia i obsługi. Tematem przewodnim wiosennej edycji festiwalu Restaurant Week jest „kwitnąca scena gastronomiczna”, za którym stoi ogromny rozkwit polskiej gastronomii, mnogość nowych i oryginalnych konceptów.
RESTAURANT WEEK to najbardziej znany festiwal kulinarny na świecie. Jego początki sięgają 1992 roku, a w Polsce obecny jest od roku 2014. Ostatnia ogólnopolska edycja okazała się wielkim sukcesem, przyciągając do restauracji ponad 43 000 gości. Obecnie RESTAURANT WEEK odbywa się już w dziewięciu polskich miastach, a oprócz Wrocławia są to Warszawa, Kraków, Trójmiasto, Poznań, Górny Śląsk, Lublin, Łódź i Szczecin.
Tej edycji Restaurant Week towarzyszy sieć wydarzeń kulturalnych – festiwal otwiera koncert zespołu The Dumplings, a w kolejnych dniach Goście będą mogli skorzystać m.in. z oferty warsztatów kulinarnych oraz wziąć udział w premierze filmu A film about coffee w Kinie Nowe Horyzonty.
Rezerwacji ostatnich wolnych stolików można dokonywać na stronie www.restaurantweek.pl
Restauracje biorące udział we WROCŁAW RESTAURANT WEEK:
Ahimsa / Alyki / Brasserie 27 / Dinette / Dobra Karma 2 / La Folie / La Maddalena / Le Chef / Liberta 7 / Mama Manousch / Mlekiem i Miodem / My Corner / Orient Palace / Pappatore / Patio / PURO Kitchen / Studio Culinary Solutions / Vertigo Jazz Club / Villa Bianco Stek and Lobster / Vivian / Włoszczyzna / Zamek Topacz