Powraca Restaurant Week! 9-27.06 #IDŹ! i wesprzyj otwarcie restauracji!

0
fot. Enigma RestoBar

Nareszcie wracają restauracje. A z nimi startuje największe w Polsce wydarzenie kulinarne – Festiwal Restaurant Week!

Wiosenna edycja potrwa niemal trzy tygodnie (9-27.06) i weźmie w niej udział prawie 400 restauracji z 14 regionów. Na Gości spragnionych kulinarnych doświadczeń czekają największe przeboje najlepszych restauracji i prezenty od partnerów w festiwalowej cenie 59zł (-10zł z BLIK). Trwają już rezerwacje na www.RestaurantWeek.pl. Festiwal odbywa się formule #zerowaste, zgodnie z hasłem #SzanujJedzenie.

fot. Novo 2

Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem: “IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji”. Festiwal będzie więc wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są najlepsze flagowe dania topowych Chefów. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne oraz mięsne w specjalnej cenie 59 zł (-10zł Blik), która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej.

–  Tegoroczny Restaurant Week będzie szczególny z kilku powodów. Festiwal ma za zadanie pomóc restauracjom odrodzić się po kilku miesiącach zamknięcia. Mamy nadzieję, że dzięki wsparciu wspaniałych Gości to się uda! Ponadto podczas wiosennej edycji Goście, poza utęsknioną atmosferą restauracji, doświadczą popisowych dań stworzonych w wiodących restauracjach. Festiwalowa edycja bestsellerowych dań będzie więc przede wszystkim przedstawieniem najlepszych restauracji “w pigułce” – tak, aby Goście prócz samej atmosfery restauracyjnej mogli poczuć również najchętniej wybierane smaki w restauracjach.mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.

fot. Vertigo Jazz Club & Restaurant

W Festiwalu weźmie udział prawie 400 najlepszych restauracji m.in.: z Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia, Warszawy, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku, Rzeszowa oraz regionów Silesii, Lubelskiego i Podhala. Wśród nich m.in. wrocławskie Enigma RestoBar, Folgujemy, Vertigo Jazz Club & Restaurant; Alyki, CK Restauracja i Menu Motto.

W ramach Festiwalu organizowanego przez RestaurantClub.pl najlepsze restauracje przygotowały swoje flagowe menu. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł (-10 zł Blik). Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic.

Wsparcie dla otwarcia restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Wszystkie uczestniczące restauracje otrzymały za darmo napój Coca-Cola Zero, który będzie sprzedawany za 5 zł. Kwota ta w całości trafi na konto restauracji.

Co ważne – płacąc BLIKiem za rezerwację na Restaurant Week pierwsze 9 000 Gości, którzy dokonają rezerwacji otrzyma 10 złotych zniżki na swoją rezerwację festiwalową. Miejsca można już rezerwować online na stronie www.RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.

Bezpieczeństwo Gości jest dla organizatorów priorytetem. Dzięki Partnerowi Higienicznemu restauracje otrzymały nowy spray CIF Disinfect & Shine. Czyszcząco-dezynfekujący CIF Disinfect & Shine skutecznie czyści i zabija 99,9% bakterii i wirusów*, w tym wirusa choroby COVID-19. Restauracje otrzymały również Kartę Higieny zgodną z oficjalnymi i aktualnymi wytycznymi sanitarnymi, na podstawie której odbywa się Festiwal.

Nie czekaj! #IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl.

Festiwalowe miasta i regiony: Białystok, Kraków, Łódź, Lubelskie, Podhale, Poznań, Rzeszów, Silesia, Szczecin, Toruń, Trójmiasto, Warmia i Mazury, Warszawa, Wrocław.

Termin Festiwalu: 9-27 czerwca 2021

Wasze komentarze

Komentarze

Sponsorowane
Poprzedni artykuł3. Wrocławski Lotny Festiwal Piwa zbliża się wielkimi krokami!
Następny artykułCraft Open Wrocław coraz bliżej!
Małgorzata Braszka
Redaktorka naczelna portalu. Zakochałam się we Wrocławiu od pierwszego wejrzenia. Kocham odkrywać nowe rzeczy i dzielić się nimi z innymi. Jeśli mam wybierać pomiędzy weekendem w hotelu SPA, a pokonaniem 200km w kilka dni na rowerze, to wybieram to drugie :) Jestem niepoprawną optymistką.