Ponad siedemdziesięciu wystawców w tym samym czasie pod jednym dachem zaprezentuje swoje fantastyczne produkty w ramach Dolnośląskiego Festiwalu Piwa i Produktu Regionalnego
Od 4 do 6 października w zabytkowej Zajezdni Dąbie we Wrocławiu będzie okazja, aby zapoznać się z osiągnięciami i nowymi kierunkami w gastronomi oraz piwowarstwie. To będzie czas pełen smaku, dobrej zabawy i kulinarnych uniesień.
Festiwal obfitować będzie w liczne atrakcje. Na scenie festiwalowej, w ramach bitwy Szefów Kuchni zmierzą się Piotr Kucharski oraz Wojciech Harapkiewicz. Oceniającym ich kulinarne zmagania będzie Maciej Barton. Piwną pogadankę o najdziwniejszych dodatkach do piwa poprowadzą Łukasz Matusik z Piwolucji oraz Piotr Gładczak z Wrocławskich Podróży Kulinarnych.
Na scenie festiwalowej, Grzegorz Pomietło, Szef Kuchni Art Restauracji, dokona reinterpretacji dolnośląskiego przepisu na wrocławski bigos. Festiwal uświetnią dwa koncerty nietuzinkowych muzyków. Zagrają Charles Pakowsky oraz João de Sousa.
Podczas Festiwalu rozstrzygnięte zostaną dwa konkursy: na Najlepszy Produkt w Regionie 2019 oraz Najlepsze Piwo Jesieni. Będzie sporo pozytywnych emocji i dobrej zabawy.
Zapraszamy na Dolnośląski Festiwal Piwa i Produktu Regionalnego.
4-6 października
Czasoprzestrzeń
ul. Tramwajowa 1-3 Wrocław
PIĄTEK 17:00-22:00
SOBOTA 12:00-22:00
NIEDZIELA 12:00-18:00
Wstęp wolny