Zbliża się Wrocławska Feta: Festiwal Piwa, Wina i Sera! [CO, GDZIE, KIEDY]

0

7 i 8 marca, w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie odbędzie się druga edycja Wrocławskiej Fety. Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Ponownie jak rok temu będą to dwa dni niezwykle aromatycznej kulinarnej uczty, o której głośno będzie w całym Wrocławiu.

Część poświęconą serowarstwu, poprowadzi Gieno Mientkiewicz, kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru, serowy ekspert. Szlakiem wina, goście przejdą z Mariusz Kapczyński, dziennikarzem i krytykiem winiarskim, jurorem krajowych oraz międzynarodowych konkursów alkoholi, twórcą portalu Vinisfera.pl.
Piwną scenę poprowadzi Tomasz Kopyra, ekspert branży piwowarskiej, członek założyciel Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, sędzia certyfikowany PSPD i BJCP, krytyk piwny, bloger i publicysta (Piwowar, Agro Industry), vloger.
Festiwal, poza tradycyjną formą sprzedaży i konsumpcji na miejscu, obfitować będzie w liczne warsztaty, panele dyskusyjne, degustacje, spotkania z ekspertami branżowymi, foodpairingi, winepairingi.
Wspólnie z Gienem Mientkiewiczem, Goście będą mieli okazję przygotować desery z serami w roli głównej, posmakować kombuchy z piwa, przygotować deskę serów z dodatkami, posłuchać dyskusji ekspertów o fenomenie popularności piwa, wina i sera.Festiwalowi towarzyszyć będzie kultowy zlot food trucków pod marką Wrocławskich Ulicożerców.
Serdecznie zapraszamy!

Wrocławska Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera
7 i 8 marca
Zajezdnia Dąbie Wrocław

Wasze komentarze

Komentarze