Vertigo Jazz Club & Restaurant w tym roku szykuje nie lada gratkę dla fanów klimatów Moulin Rouge z roku 1889. Sylwester w lokalu przy ul. Oławskiej zapowiada się wyjątkowo! W tę wyjątkową noc towarzyszyć Wam będzie zespół artystów żywcem wyciągniętych z Moulin Rouge. Pokazy burleski, koncert, DJ i niezapomniany kankan wykonywany przez najwspanialsze tancerki burleski w kraju – Miss Mistress, Princess Beatrycze & Lady Fox.
Muzyczne skcenty
Na scenie zespół pod batutą utalentowanej Anny Nguyen zapewni muzyczną uczty. Łukasz Rogacki, Łukasz Zgoda, Aleksander Klewaczew, Tomasz Kaczmarek, Bartosz Matyasik i Marcin Urszulak sprawią, że ta noc będzie jedyną w swoim rodzaju.
Kulinarne doznania
Szefowa Kuchni Małgorzata przygotowała kulinarną ucztę, która zaczaruje podniebienia gości. Od przystawek po desery, oferta jest bogata i niezapomniana.
Przystawka:
- Deska przekąsek wypełniona serem Brie, rillettes z kaczki, vol – au- vent z kozim serem, oliwkami i winogronami, podawana z selekcją pieczywa
- A – Soup al’oignon
Aromatyczna zupa cebulowa z dodatkiem tymianku, białego wina i masła, podawana z grzanką czosnkową z serem Rubin - B – Bouillabaisse
Wyrazista zupa na bazie bulionu rybnego, wzbogacona mulami, pomidorami i czosnkiem. Podawana z grzanką czosnkową
- A – Pęczotto ziołowe serwowane z aromatycznym ratatouille, serem Gruyere i chrupiącą kruszonką z ziołami prowansalskimi
- B- Filet z łososia z sosem bois boudran podawany na ziołowej kaszy pęczak w towarzystwie sałatki z kompresowanych ogórków i suszonych śliwek
- Lawendowy Creme brulee
Delikatny krem z dodatkiem ekologicznej lawendy, przykryty chrupkim karmelem, podawany z kruchym ciastkiem
- Selekcja quiche serwowanych na zimno:
– z dorszem, szczypiorem i serem Bursztyn,
– z boczkiem i żółtym serem,
– ze szpinakiem i pomidorami koktajlowymi - Selekcja serów dojrzewających serwowana z oliwkami i konfiturą żurawinową,
- Pate z kurzych wątróbek,
- Pasta z twarogu i suszonych pomidorów,
- Selekcja wędlin i serów dojrzewających podawana z marynowanymi cebulkami i sosem tatarskim
- Pasta z tuńczyka i anchois z koperkiem
- Żabie udka na sałacie
- Sałatka z serem Lazur, orzechami, selerem naciowym, pomidorami, ogórkiem i dressingiem tymiankiem
- Sałatka z piersią kurczaka sous vides, marynowanym ogórkiem, pomidorem, czerwoną cebulą i dressingiem musztardowo miodowym
- Selekcja babeczek i muffinek
- Mini mus czekoladowy z galaretką
- Coq au Vin – skrzydełka z kurczaka podawane w sosie warzywnym z grzybami leśnymi i czerwonym winem
- Krem grzybowy z oliwą truflową
Szampańskie Powitanie Nowego Roku
O północy każdy gość podniesie kieliszek wina musującego. Ale to nie koniec! Wspaniali barmani Vertigo przygotowali również specjalne drinki na powitanie Nowego Roku.
Ostoya 0,5l
French Martini 40ml Ostoya / 20ml creme de mure / syrop ananasowy / sok z limonki
Sidecar 40ml Ararat 5 / 20ml Triple Sec / sok z limonki
Cena i Rezerwacje
Istnieje ograniczona liczba miejsc w klubie, a ceny zależą od puli:
- I pula (wyprzedana): 1090 zł od osoby.
- II pula: 1190 zł od osoby.
- III pula: 1290 zł od osoby.
Rezerwacje miejsc można dokonywać mailowo na adres: rezerwacje@vertigojazz.pl z dopiskiem SYLWESTER.
Sylwester w Vertigo Jazz Club & Restaurant to nie tylko przywitanie Nowego Roku, to podróż w czasie, pełna artystycznych wrażeń i kulinarnej rozkoszy.