Vertigo Jazz Club & Restaurant w tym roku szykuje nie lada gratkę dla fanów klimatów Moulin Rouge z roku 1889. Sylwester w lokalu przy ul. Oławskiej zapowiada się wyjątkowo!  W tę wyjątkową noc towarzyszyć Wam będzie zespół artystów żywcem wyciągniętych z Moulin Rouge. Pokazy burleski, koncert, DJ i niezapomniany kankan wykonywany przez najwspanialsze tancerki burleski w kraju – Miss Mistress, Princess Beatrycze & Lady Fox.

Muzyczne skcenty

Na scenie zespół pod batutą utalentowanej Anny Nguyen zapewni muzyczną uczty. Łukasz Rogacki, Łukasz Zgoda, Aleksander Klewaczew, Tomasz Kaczmarek, Bartosz Matyasik i Marcin Urszulak sprawią, że ta noc będzie jedyną w swoim rodzaju.

Kulinarne doznania

Szefowa Kuchni Małgorzata przygotowała kulinarną ucztę, która zaczaruje podniebienia gości. Od przystawek po desery, oferta jest bogata i niezapomniana.

Przystawka:

  • Deska przekąsek wypełniona serem Brie, rillettes z kaczki, vol – au- vent z kozim serem, oliwkami i winogronami, podawana z selekcją pieczywa
Zupa do wyboru:
  • A – Soup al’oignon
    Aromatyczna zupa cebulowa z dodatkiem tymianku, białego wina i masła, podawana z grzanką czosnkową z serem Rubin
  • B – Bouillabaisse
    Wyrazista zupa na bazie bulionu rybnego, wzbogacona mulami, pomidorami i czosnkiem. Podawana z grzanką czosnkową
Dania główne do wyboru:
  • A – Pęczotto ziołowe serwowane z aromatycznym ratatouille, serem Gruyere i chrupiącą kruszonką z ziołami prowansalskimi
  • B- Filet z łososia z sosem bois boudran podawany na ziołowej kaszy pęczak w towarzystwie sałatki z kompresowanych ogórków i suszonych śliwek
Deser:
  • Lawendowy Creme brulee
    Delikatny krem z dodatkiem ekologicznej lawendy, przykryty chrupkim karmelem, podawany z kruchym ciastkiem
Bufet zimny:
  • Selekcja quiche serwowanych na zimno:
    – z dorszem, szczypiorem i serem Bursztyn,
    – z boczkiem i żółtym serem,
    – ze szpinakiem i pomidorami koktajlowymi
  • Selekcja serów dojrzewających serwowana z oliwkami i konfiturą żurawinową,
  • Pate z kurzych wątróbek,
  • Pasta z twarogu i suszonych pomidorów,
  • Selekcja wędlin i serów dojrzewających podawana z marynowanymi cebulkami i sosem tatarskim
  • Pasta z tuńczyka i anchois z koperkiem
  • Żabie udka na sałacie
  • Sałatka z serem Lazur, orzechami, selerem naciowym, pomidorami, ogórkiem i dressingiem tymiankiem
  • Sałatka z piersią kurczaka sous vides, marynowanym ogórkiem, pomidorem, czerwoną cebulą i dressingiem musztardowo miodowym
Bufet słodki:
  • Selekcja babeczek i muffinek
  • Mini mus czekoladowy z galaretką
Po północy na ciepło:
  • Coq au Vin – skrzydełka z kurczaka podawane w sosie warzywnym z grzybami leśnymi i czerwonym winem
  • Krem grzybowy z oliwą truflową

Szampańskie Powitanie Nowego Roku

O północy każdy gość podniesie kieliszek wina musującego. Ale to nie koniec! Wspaniali barmani Vertigo przygotowali również specjalne drinki na powitanie Nowego Roku.

W tym:
Drink powitalny;
Butelka alkoholu na parę, do wyboru:
Ostoya 0,5l
Pinot Grigio Antonio Fachin wino białe, wytrawne, Włochy
Antico Rossone Sangiovese wino czerwone, wytrawne, Włochy
Dornfelder wino czerwone półwytrawne, Niemcy
Feteasca Regala wino białe, półwytrawne, Rumunia
Po trzy pozycje do wyboru na osobę:
Koktajle:
Queen of Hearts 40ml Brugal Anejo / syrop malina – róża / sok z limonki
French Martini 40ml Ostoya / 20ml creme de mure / syrop ananasowy / sok z limonki
Sidecar 40ml Ararat 5 / 20ml Triple Sec / sok z limonki
French 75 40ml Gordon’s / sok z cytryny / syrop cukrowy / wino musujące;
Paris Sour 40ml Bulleit Rye / białko / sok z cytryny / syrop z czerwonego wina francuskiego / angostura orange
Wódka Ostoya 40ml
Rum Bacardi Blanca 40ml
Gin Gordon’s 40ml
Whisky Bushmills 40ml
Wina:
Pinot Grigio Antonio Fachin wino białe, wytrawne, Włochy
Antico Rossone Sangiovese wino czerwone, wytrawne, Włochy
Dornfelder wino czerwone półwytrawne, Niemcy
Feteasca Regala wino białe, półwytrawne, Rumunia
Napoje zimne
Kawa i herbata

Cena i Rezerwacje

Istnieje ograniczona liczba miejsc w klubie, a ceny zależą od puli:

  • I pula (wyprzedana): 1090 zł od osoby.
  • II pula: 1190 zł od osoby.
  • III pula: 1290 zł od osoby.

Rezerwacje miejsc można dokonywać mailowo na adres: rezerwacje@vertigojazz.pl z dopiskiem SYLWESTER.

Sylwester w Vertigo Jazz Club & Restaurant to nie tylko przywitanie Nowego Roku, to podróż w czasie, pełna artystycznych wrażeń i kulinarnej rozkoszy.

Wasze komentarze

Komentarze

Sponsorowane
Poprzedni artykułJuż w ten weekend 16-17 grudnia świąteczne Targi Rzeczy Wyjątkowych w Czasoprzestrzeni!
Następny artykułZrównoważone źródła energii dla regionu – fotowoltaika dolnośląskie
Małgorzata Braszka
Redaktorka naczelna portalu. Zakochałam się we Wrocławiu od pierwszego wejrzenia. Kocham odkrywać nowe rzeczy i dzielić się nimi z innymi. Jeśli mam wybierać pomiędzy weekendem w hotelu SPA, a pokonaniem 200km w kilka dni na rowerze, to wybieram to drugie :) Jestem niepoprawną optymistką.