Sukces przy stole – Restaurant Week przedłużony do 15 kwietnia!

0
fot. orzo

Uwaga – jeśli nie zdążyłeś jeszcze wziąć udziału w wiosennej edycji Restaurant Week, masz na to szansę! Ze względu na rekordowe zainteresowanie Gości, Festiwal zostaje przedłużony do 15 kwietnia!

Najlepsze restauracje z 14 regionów Polski zapraszają na popisowe  trzydaniowe menu spoza karty. W cenie 59 zł (15 zł rabatu z Visa) znajdzie się też prezent od Partnerów. Rezerwacje trwają w aplikacji http://app.rclb.pl i na stronie http://restaurantweek.pl. Spiesz się – najlepsze stoliki szybko znikają!

fot. alyki

Pierwotnie zakładano, że wiosenna edycja Festiwalu zakończy się 10 kwietnia, lecz organizatorzy, ze względu na ogromne zainteresowanie i liczne prośby Gości, zdecydowali się wydłużyć ten czas o pięć dni, do 15 kwietnia. Miłośnicy dobrego jedzenia zyskali więc niemal dodatkowy tydzień na odkrywanie nowych miejsc i spróbowanie zaskakujących połączeń smaków przygotowanych przez top Chefów.

Dzięki przedłużeniu Festiwalu do 15 kwietnia Goście będą mieli szansę odwiedzić najlepsze restauracje, do których nie zdążyli jeszcze zajrzeć.zaznacza Ewa Pawella, współorganizatorka Restaurant Week. Do odkrycia będzie blisko 250 restauracji i 1500 dań spoza regularnej karty, skomponowanych z wykorzystaniem super składników w myśl idei #FoodFeelsGood! Wspólnie z restauratorami namawiamy więc naszych Gości: zadbajmy o siebie i Bliskich, dajmy się ugościć w najlepszych restauracjach i poprzez jedzenie poprawmy samopoczucie! Teraz to szczególnie istotne. – zachęca.

fot. indygo

W przedłużonej edycji Restaurant Week swój udział zadeklarowały restauracje ze wszystkich 14 regionów (nowość Radom i Częstochowa!) biorących udział w Festiwalu najlepszych restauracji. Wśród nich m.in. wrocławskie: IDA Kuchnia i Wino, Alyki, Rumbar Rum&Seafood, 7 samurajów, Forum Kulinarne, India Concept, SeeSea, Inndygo, ORZO, Vertigo, Pasta Mia, Art Restauracja.

Do 15 kwietnia będzie można spróbować unikalnych dań, których nie znajdziemy w regularnym menu. Ravioli z borowikiem i  truflą (Fancy), kremu patissiere z bezą pietruszkową (Forum Kulinarne) czy hiszpańskich fajitas z avokado i czerwoną fasolą. (Iberico) czy esencjonalnego żurku przygotowanego na wywarze z wędzonych żeberek (Inndygo) oraz Loco Moco – czyli hawajskiej interpretacji burgera (Rumbar) to zaledwie kilka spośród wielu propozycji od najlepszych Chefów. Przedłużona edycja Restaurant Week będzie więc doskonałą okazją do odkrywania nowych smaków oraz klimatu restauracji!

Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także festiwalowy  koktajl – do wyboru – Martini Fiero & Kinley Tonic Water lub mocktail Kinley Yuzu. Co więcej – na https://RestaurantWeek.pl na każdego Gościa czeka kod rabatowy 15 zł w oknie płatności na końcu rezerwacji (kod przeznaczony tylko do płatności Visa).

fot. forum

W festiwalowym menu tradycyjnie dostępne będą dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie Festiwalu https://RestaurantWeek.pllub wygodnie w aplikacji https://app.rclb.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Termin Festiwalu: 23 marca – 15 kwietnia 2022

 

Wasze komentarze

Komentarze

Sponsorowane
Poprzedni artykułCindy Vintage – jeden z najbardziej znanych vintage shopów we Wrocławiu! [WYWIAD o modzie w mieście]
Następny artykułMiniaturowa wersja działań wrocławskiego MPK do zobaczenia w Kolejkowie!
Małgorzata Braszka
Redaktorka naczelna portalu. Zakochałam się we Wrocławiu od pierwszego wejrzenia. Kocham odkrywać nowe rzeczy i dzielić się nimi z innymi. Jeśli mam wybierać pomiędzy weekendem w hotelu SPA, a pokonaniem 200km w kilka dni na rowerze, to wybieram to drugie :) Jestem niepoprawną optymistką.