Pierwszy na Dolnym Śląsku stacjonarny salon jubilerski SAVICKI został otwarty 6 października w Magnolia Park. Marka od ponad 45 lat specjalizuje się w projektowaniu i sprzedaży pierścionków zaręczynowych i obrączek ślubnych. Nowości czekają także na klientów sklepu WÓLCZANKA i strefy gastronomicznej. Tam niedawno otworzyła się restauracja MANGO MAMA w wersji street food.
SAVICKI to rodzinna polska firma jubilerska, która powstała w Lublinie i istnieje nieprzerwanie od 1976 r. Dzięki współpracy z profesjonalnymi twórcami sztuki jubilerskiej, marka oferuje niepowtarzalne kolekcje biżuterii, dedykowane głównie parom narzeczeńskim i przyszłym małżonkom.
– Jesteśmy dumni, że to właśnie w Magnolia Park powstanie pierwszy salon jubilerski marki SAVICKI na Dolnym Śląsku. SAVICKI jest gwarancją piękna, ale i wysokiej jakości, którą chcemy zapewnić wszystkim klientom odwiedzającym nasze centrum handlowe – mówi Joanna Sawośko-Duda z Multi Poland, dyrektor Magnolia Park.
Salon, który powstał na pierwszym piętrze w samym sercu Magnolia Park, został zaaranżowany niezwykle elegancko, z dbałością o każdy szczegół. Komfortowe fotele przy ekskluzywnych stanowiskach ekspozycyjnych gwarantują wygodę, a wszystko po to, aby umożliwić zapoznanie się z niezwykłą ofertą jubilerską w spokojnej, kameralnej atmosferze.
Zmiany zaszły również w salonie WÓLCZANKA. Sklep przeszedł metamorfozę i w nowej lokalizacji zajmuje powierzchnię 125 mkw. (wcześniej 35 mkw.), co ułatwia prezentację zwiększającego się stale asortymentu firmy. Salon jest obecnie największy w regionie. Jego nowy format umożliwił wydzielenie nie tylko sekcji męskiej i damskiej, ale także stref poszczególnych części garderoby (np. strefa koszul, strefa okryć wierzchnich czy osobna strefa dodatków).
W Magnolia Park stale poszerza się oferta gastronomiczna. Kolejnym lokalem, w którym można smacznie zjeść, jest MANGO MAMA – miejsce dla wielbicieli kuchni rodem z Indii, w którym, na podstawie przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie, aromatyczne dania azjatyckie przygotowują kucharze pochodzący z Mumbaju, Goa i Delhi.