Boczniak ostrygowaty w panco, z limonką, miętą oraz dżemem z chili; ravioli sepia z krupniokiem, chutneyem z ananasa i jabłka oraz nitkami chilli, a może jesiotr w sosie beurre blanc z chińską kapustą choy sum, 3 rodzajami kawioru? Jesteście ciekawi, jak smakują takie niecodzienne połączenia?
Jeśli tak, koniecznie wybierzcie się na Dining Week, który startuje już 6 lipca. Najzdolniejsi Szefowie Kuchni specjalnie na Festiwal przygotowali unikalne dania #SpozaKarty oraz w prezencie dla każdego Gościa niespodziankę smakową amuse-bouche, której nie znajdziemy w regularnej karcie! Menu nie z tej ziemi można rezerwować na www.DiningWeek.pl!
Wiosenna edycja Dining Week potrwa od 6 do 31 lipca. Najzdolniejsi Szefowie Kuchni z wiodących restauracji w kraju zaserwują Gościom 3 i 5-daniowe doświadczenia wzbogacone o amuse-bouche i festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water w okazyjnej cenie (do -50%). Kto ma ochotę wybrać się w kosmiczną podróż po smakach nie z tej ziemi? Zapnijcie pasy i sprawdźcie, co proponują topowe restauracje! To więcej niż pewne, że ich menu wyrwie Was z krzeseł!
#Forum Kulinarne (Wrocław)
Wrocławskie Forum Kulinarne zaprasza wszystkich miłośników mięsa na comberki jagnięce z karotką, botwinką, bobem oraz demi-glace z wędzonej. Pycha!
#Why Thai (Poznań)
Miłośnicy tajskich smaków łączcie się! W poznańskim Why Thai czeka na Was boczniak ostrygowaty w panco, z limonką, miętą oraz dżemem z chili!
#ORSO (Knurów)
Jeśli będziecie na śląsku, koniecznie zajrzyjcie do restauracji ORSO w Knurowie. Szef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował ravioli sepia z krupniokiem, chutneyem z ananasa i jabłka, nitkami chilli oraz oliwą lubczykową.
#Niesztuka (Gdańsk)
Ta propozycja od gdańskiej Niesztuki przeniesie Was do innej galaktyki! W karcie dań czeka jesiotr w sosie beurre blanc z chińską kapustą choy sum, 3 rodzajami kawioru oraz szczypiorkiem.
Festiwalowe rezerwacje trwają na stronie www.DiningWeek.pl. Warto się jednak spieszyć, liczba najlepszych stolików jest ograniczona. Festiwal potrwa od 6 do 31 lipca w 7 regionach Polski: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, Silesii, Szczecinie i Trójmieście. Najlepsi Szefowie Kuchni z ponad 100 najsłynniejszych restauracji przygotowali dla festiwalowych Gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni. W festiwalowej cenie 99 zł i 149 zł dostępne będą 3 i 5-daniowe doświadczenia wzbogacone o amuse-bouche. Tradycyjnie wszyscy Goście otrzymają w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water.
Rezerwacje trwają na www.DiningWeek.pl. Warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, by mieć pewność dostępu do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach.