Tegoroczny Festiwal sztuki restauracyjnej FineDiningWeek® odbywa się #wHarmonii! Niemal 100 restauracji przygotowało mistrzowskie menu w wyjątkowej, festiwalowej cenie! To niezwykła okazja do poznania polskiej sceny kulinarnej klasy premium! Rezerwuj najlepsze stoliki na FineDiningWeek.pl.
Harmonijne połączenia na FineDiningWeek®!
FineDiningWeek® to unikalne wydarzenie, które skupia się na eksplorowaniu polskich restauracji fine dine oraz premium. Z tej okazji najlepsi Chefowie kuchni przygotowują mistrzowskie menu – każde z nich skupia się wokół harmonii, która jest tematem aktualnej edycji.
W kuchni wyrażana jest doskonałym balansem między smakami, teksturami oraz nowatorskimi i tradycyjnymi technikami. Harmonia obecna jest również w restauracyjnych wnętrzach, perfekcyjnym serwisie i w całości doświadczenia, które zachęca do kulinarnych przeżyć bez konieczności przejmowania się wysokimi kosztami. FineDiningWeek® stwarza atmosferę zachęcającą do eksperymentowania z kuchnią i otwarcia się na nowe doznania restauracyjne, jednocześnie dbając o wyjątkowo korzystny stosunek jakości do ceny.
Odkryj mistrzowskie menu!
Festiwal FineDiningWeek® odbędzie się w największych regionach Polski: Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, Wrocławiu, oraz na Śląsku i w Łodzi. W ramach Festiwalu odwiedzić można najlepsze Restauracje premium w Polsce, zarówno klasy fine dining, jak i te aspirujące, w których smak, styl i doświadczenie spotykają się w pełnej harmonii. Sprawdź wyjątkowe menu przygotowane przez najlepszych Chefów kuchni.
Pałac Kamieniec – Kłodzko
Pałac Kamieniec – dom gościnny przepięknie położony w sercu Kotliny Kłodzkiej – otoczony jest malowniczym ogrodem o historycznym rodowodzie. Pałacowa kuchnia mieszcząca się w dawnych pomieszczeniach gospodarczych Folwarku jest miejscem w którym dawne, regionalne przepisy spotykają się z francuską i polską kuchnią pałacową.
Każde danie komponowane jest z wykorzystaniem uprawianych na miejscu ziół, warzyw i owoców. W ramach Festiwalu czeka tu na Ciebie kaszotto z bobem i kurkami, sandacz z puree selerowo-truflowym oraz lawendowa panna cotta. Zarezerwuj i zachwyć się Pałacem Kamieniec.
Pałac Mojęcice – Wołów
“Z pola na stół” – to idea, która przyświeca twórcom pałacowej restauracji i, która jest widoczna w każdym jej aspekcie. Wszystkie receptury mają swój początek w produkcie i jego jakość jest tu najwyższym priorytetem. Własne krowy, które dostarczają niepasteryzowane mleko, z którego powstaje masło, sery, śmietana oraz maślanka. Lokalne i samodzielnie hodowane są również warzywa, zioła, jadalne kwiaty i owoce, a pobliskie lasy bogate są w grzyby, owoce leśne i dzikie, zapomniane rośliny.
Festiwalowe menu jest zdecydowanie warte kulinarnej wycieczki do Wołowa! Wśród przygotowywanych dań m.in.: chłodnik pomidorowy z wędzoną maślanką, truskawkami i chałką, solony twaróg mojęcicki z palonym porem i jeżynami, przegrzebki z żółtkiem, zielonym groszkiem, ziemniakiem, prosecco i dymką. Na zwieńczenie naturalnej uczty wiśnie, yuzu, biała czekolada i migdały.
Forum Kulinarne
Wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Wrocławia, którego sekretem jest bardzo różnorodna kuchnia, niebanalne połączenia smakowe, ale także perfekcyjnym i nieszablonowym sposobem serwowania potraw. Forum Kulinarne to dziecko Basi i Jacka Szydłowskich, które z założenia ma skupiać to, co najbardziej kochają, czyli Basen Morza Śródziemnego od Grecji przez Włochy, Hiszpanię, Maroko aż po Bliski Wschód.
W festiwalowym menu m.in.: szparagi w sosie beurre blanc z orzechami piniowymi i nasturcją, solandra z dzikim brokułem, kalafiorem i żółtym burakiem, kurkowe risotto z pudrem z pomidorów malinowych oraz lemon curd z ciastkiem cygaretkowym i sorbetem z arbuza. Plac Wolności 4 we Wrocławiu to adres, który warto zapamiętać!
Kameralna
Kameralna to domowa atmosfera doprawiona restauracyjnymi standardami, o co dba zgrany zespół z poczuciem misji. W kuchni pełne poszanowanie tradycji oraz smaków znanych z dzieciństwa, którym nadają nowoczesną formę, utrzymując przystępność i łatwość przekazu dla Gości.
W 3-daniowym menu na Festiwal FineDiningWeek® prezentują m.in.: ciabattę z pomidorem malinowym, majonezem z anchois i piklowanym koprem włoskim, długo pieczoną karkówkę z ravioli ziemniacznym z porem, fasolką szparagową i demi glace, a na deser sernik śmietanowy z gorącymi malinami. Zarezerwuj i odkryj Kameralną w wersji premium.
Piwnica Świdnicka
Najstarsza reprezentacyjna gospoda miejska świata, która rozpoczęła swoją kulinarną przygodę w XIII. Laureaci tytułu “Najpopularniejsza Restauracja we Wrocławiu” w zeszłorocznej edycji FineDiningWeek®, tym razem na Festiwalu podadzą m.in.: ośmiornicę z chutneyem mango, patataki i szafranem, maślaną brioche z foies gras i kawiorem z jesiotra, bażanta z kasztanami oraz ekler pistacjowy z białą czekoladą. Nie ma co czekać – rezerwuj na stronie!
Pełna lista Restauracji na FineDiningWeek.pl.
Najlepsze Restauracje w wyjątkowej cenie!
Odkryj harmonię smaku, stylu oraz doświadczeń i rezerwuj już teraz na stronie Festiwalu FineDiningWeek.pl. Goście mają do wyboru krótszą lub dłuższą ofertę: 3 dania + amuse-bouche za 99 zł, 5 dań + amuse-bouche + za 179 zł, oraz większe, rozbudowane menu w cenie powyżej 300 zł. Do każdego zestawu festiwalowego pełnoletni Goście otrzymają prezent od partnera lub bezalkoholową alternatywę- Elderflower Spritz na bazie Kinley Elderflower Zero Cukru. Do każdej rezerwacji jest doliczana opłata rezerwacyjna w wysokości 5,98 zł. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w Restauracji podczas FineDiningWeek® jest przewidziana na 120 minut.
Rezerwacje: FineDiningWeek.pl
Termin Festiwalu: 3 lipca – 11 sierpnia 2024