Lato smakuje najlepiej w sercu miasta. Wpadnijcie na Wrocławską Fetę, czyli jedno z najsmaczniejszych wydarzeń tego lata!
Wrocławska Feta
Festiwal Piwa, Wina i Sera znany pod nazwą Wrocławska Feta startuje już dzisiaj 1 sierpnia i będzie trwał do niedzieli 3 sierpnia. Wydarzenie będzie miało miejsce na wrocławskim rynku.
Co na Was czeka? Setki wyselekcjonowanych produktów od lokalnych i regionalnych producentów, gotowanie na żywo – z pasją, rozmachem i na oczach publiczności.
Poza tym, degustacje serów, win, piw i rzemieślniczych rarytasów,
koncerty na żywo – idealne tło do letniego chilloutu, niekończące się degustacje – spróbujcie, zakochajcie się i wróćcie po więcej.
Będzie pysznie i klimatycznie! Przyjdźcie z rodziną, przyjaciółmi i sąsiadami. Zróbcie zakupy, zjedzcie coś dobrego, posłuchajcie muzyki i skorzystajcie z licznych atrakcji.
Wrocławska Feta – harmonogram wydarzenia
Poniżej sprawdzicie pełny harmonogram festiwalu!
Piątek – otwarcie festiwalu
- 15:00–15:15 Oficjalne otwarcie festiwalu – Rozpoczynamy trzy dni pełne smaków, rozmów i dobrej atmosfery
- 15:30–16:30 Robimy wrocławski ser! (cz. I) – Początek tworzenia lokalnego sera – pod okiem Giena Mientkiewicza i Andrzeja z Serotoniny. To już nasza festiwalowa tradycja
- 16:30–17:30 DJ Juicy Jozz – muzyczne otwarcie – Delikatne dźwięki na rozgrzewkę przed wieczornymi atrakcjami
- 17:30–18:30 Co pić latem? Piwna mapa smaków na upalne dni – Lekkie, kwaśne, owocowe, a może bezalkoholowe? Porozmawiamy o tym, jakie style piwa najlepiej sprawdzają się latem – z przykładami od wystawców Wrocławskiej Fety. Do tego kilka sprytnych tipów: jak serwować piwo w domu, z czym łączyć i czego warto spróbować
- 19:00–22:00 Juicy Jozz – wieczorny set taneczny – Zakończ pierwszy dzień Fety przy energetycznej muzyce i dobrym napoju w dłoni
Sobota – Smaki i historie
- 12:30–13:30 Live cooking: cukiniebko koperkowe w dwóch odsłonach – Letnia kuchnia na dwa sposoby – w roli głównej cukinia. Gotuje Gieno Mientkiewicz
- 13:30–14:30 Wino i Słońce – Dolnośląskie Lato w Kieliszku – Zanurz się w letni klimat i spróbuj słonecznych win z lokalnych winnic – bez wyjeżdżania z miasta! Mariusz Kapczyński opowie, co latem dzieje się w dolnośląskich winnicach
- 15:00–16:00 Scena pod Regałem: Krzysztof Pachołek – koncert na żywo – Chwila muzycznego wytchnienia w festiwalowym klimacie
- 16:30–17:30 Live cooking: smażone winogrona w cieście na winie musującym – Kulinarna ciekawostka w wykonaniu Giena Mientkiewicza – pokaz i degustacja
- 17:30–18:30 Wino opowiada niezwykłe historie – Szczera rozmowa z winiarzami o ich pracy, wyzwaniach, kłopotach i radościach. Oczywiście podczas rozmowy spróbujemy lokalnych win. Spotkanie prowadzi Mariusz Kapczyński – z kieliszkiem wina w tle
- 19:00–20:00 Duet Lena Flea – koncert na żywo – Kameralna energia, letni wieczór i autorskie brzmienia
- 20:00–21:00 Mocna Strona Bluesa – koncert na żywo – Festiwalowy wieczór przy klasycznych dźwiękach bluesa i rocka
Niedziela – Finał z smakiem
- 12:30–13:15 Robimy wrocławską fetę! (cz. II) – Końcowy etap produkcji sera i wspólna degustacja – zapraszamy do udziału
- 13:30–14:30 Polski miód pitny i polski cydr – czy da się połączyć te dwie opowieści – Rozmowa z producentami połączona z degustacją. Prowadzący: Mariusz Kapczyński
- 14:30–16:30 DJ Manish – popołudniowy set – Czas na ostatni festiwalowy relaks przy spokojnych dźwiękach
- 16:30–20:00 DJ Karla Panama – zamknięcie Fety – Pożegnanie w rytmie dobrej muzyki