W PIZZATOPIA staramy się przełamywać formę tradycyjnych jadłodajni. Naszą markę budują ludzie, którzy są pasjonatami tworzenia unikalnych doświadczeń związanych z pizzą. Obiecujemy, że przygotujemy dla Ciebie autentyczną włoską pizzę dostosowaną do Twoich upodobań w ciągu zaledwie trzech minut lub mniej – wszystko to przy dobrej muzyce i rozmowach w miłej atmosferze.
Wierzymy, że jesteśmy najciekawszą pizzą w Polsce. Nasza restauracja we Wrocławiu znajduje się przy ulicy Świdnickiej 8, obok miejskiego rynku, w samym sercu miasta.
Co nas wyróżnia?
Autentyczna, pyszna włoska pizza była naszym celem przy tworzeniu tego przepisu. Używamy tylko najlepszych składników – importowanych włoskich mąk i niewielkiej ilości suchych drożdży. Przed pieczeniem nasze ciasto odpoczywa przez 48 godzin w kontrolowanych warunkach, dzięki czemu jest lekkostrawne, chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku – dokładnie tak, jak lubimy!
W naszej restauracji doceniamy, że każdy ma zawsze mało czasu. Dlatego obiecujemy, że Twoja pizza wyjdzie z pieca i znajdzie się na Twoim stole w ciągu trzech minut lub mniej.
W Pizzatopii nie ma ograniczeń dla Twojej kulinarnej kreatywności, bo nie ma czegoś takiego jak NIEZBĘDNY składnik. Dlaczego pizza ma być identyczna dla wszystkich, skoro to Ty tworzysz ją dokładnie taką, jaką chcesz? Jesteś najwspanialszym Pizzaiolo w historii! Nie mamy narzuconych żadnych ograniczeń. Jedynym ograniczeniem jest Twoja wyobraźnia.
AS LOW AS – To od Ciebie zależy jak bardzo chcesz być kreatywny! Zawsze zapłacisz tę samą atrakcyjną cenę niezależnie od ilości wybranych składników na pizzy.
Uwielbiamy to miejsce, ponieważ obsługa jest zawsze uśmiechnięta, panuje tu luźna i serdeczna atmosfera. Muzyka jest świetna, a wnętrza nowoczesne. Nie mówiąc już o tym, że mają tu kraftowe piwo!
Składniki na pizzę – o czym należy pamiętać
Nie jest tajemnicą, że jeśli chodzi o dodatki do pizzy, każdy ma swoje ulubione. Czasami wybieramy klasyki, takie jak pepperoni czy kiełbasa, a innym razem jesteśmy nieco bardziej kreatywni z naszymi dodatkami. Jednak niezależnie od tego, co wybierzemy, istnieje jeden kluczowy składnik, który sprawi, że Twoja pizza będzie smakować doskonale: świeżość! Więc następnym razem, gdy będziesz miał ochotę na pizzę, upewnij się, że używasz jak najświeższych składników, aby uzyskać niezrównany smak.
Jeśli chcesz pozbyć się nadmiaru płynu, odsącz dodatki do pizzy przed podaniem. W przeciwnym razie ciasto stanie się zawilgocone i nieatrakcyjne. Składniki takie jak marynowana mozzarella lub marynowane oliwki i kapary należy odstawić na bok, aby nadmiar wilgoci mógł spłynąć.