Restaurant Week zaczyna się już w najbliższy piątek. Święto gastronomii potrwa do 30 kwietnia. Są jeszcze ostatnie wolne stoliki!

Już 41 proc. Polaków przynajmniej raz w tygodniu stołuje się poza domem. Festiwal najlepszych Restauracji Restaurant Week pomaga nie tylko wybrać najciekawsze restauracje, ale daje też możliwość spróbowania pełnego menu w rozsądnej cenie. Wsród setek tysięcy restauracji zostają wybrane te najlepsze i autorskie, by zaprezentowały różnorodne, popisowe trzydaniowe menu i rozkochały w sobie podniebienia Gości. Najbliższa edycja Festiwalu pod hasłem: Emocje na talerzach odbędzie się już od 21 do 30 kwietnia w całej Polsce!

17855003_1494983737198776_1671312622598987970_o

Przez stronę www.restuarantweek.pl Goście dokonują rezerwacji – wybierają miasto, Restaurację, datę, godzinę oraz liczbę osób, która weźmie udział w tzw. doświadczeniu restauracyjnym. Festiwal trwa 10 dni, podczas których festiwalowe Restauracje pracują na pełnych obrotach, by zadowolić Gości. 39 zł za przystawkę, danie główne oraz deser – tyle płacą Goście zanim wybiorą się do Restauracji, dlatego bacznie zwracają uwagę na jakość wykonanych dań, wielkość porcji oraz atmosferę lokalu i obsługę – później na stronie restuarantweek.pl mogą również pozostawić swoją opinię. Na bazie tych opinii wyłaniany jest zwycięzca Festiwalu.

Poza propozycją trzydaniowych doświadczeń w 28 restauracjach we Wrocławiu Goście Festiwalu mogą skorzystać także z wydarzeń towarzyszących. W tej edycji wybrać się można na degustację porto w restauracji Taszka, koncert JazzAminute w tejże, kolację przy żywej muzyce – w Vertigo czy też na – już wyprzedane – warsztaty fotografii i stylizacji kulinarnej.

POLACY KOCHAJĄ JEŚĆ POZA DOMEM!

W ostatnich latach Polacy pokochali restauracje. Popularność jedzenia poza domem wciąż rośnie. Coraz częściej wychodzimy wspólnie coś przekąsić, coraz wyżej cenimy dobry produkt, coraz więcej potrafimy wydać na dania z karty – mówi Paweł Światczyński, pomysłodawca Festiwalu Restaurant Week. Przyciąga nas jakość i kreatywność kuchni, wystrój oraz atmosfera. Lubimy spędzać czas przy wspólnym stole. Wizyta w restauracji to już nie tylko posiłek, to emocjonalne doświadczenie, które rozbudza nasze zmysły. Szefowie kuchni i restauratorzy świadomie te emocje projektują, a goście coraz bardziej potrafią to docenić – dodaje Światczyński.
17903673_1494984517198698_6542468269028506360_n

EMOCJE NA TALERZACH.

Nadchodząca, wiosenna edycja Festiwalu jest dedykowana restauracyjnym emocjom. Według badań żółte produkty uwalniają znaczne ilości hormonów szczęścia, ponieważ jasne kolory kojarzymy z radością. Czerwień na talerzach – utożsamiana z pikanterią – budzi żywioły. Dania wywołują w nas skojarzenia – leniwe pierogi mają smak dzieciństwa, pizza przywołuje skojarzenie włoskich wakacji. Jemy w nagrodę. Podjadamy w stresie. To naturalny element naszej codzienności.

17862776_1494984163865400_582918638260972289_n

FESTIWAL, KTÓRY ŁĄCZY LUDZI PRZY STOLE.

Aby wywołać odpowiednie emocje na talerzach i podarować Gościom zmysłowe doświadczenie, Szefowie Kuchni  w przygotują specjalne, trzydaniowe menu degustacyjne: przystawkę, danie główne i deser – w festiwalowej cenie 39 zł. Tę prostą formułę pokochali Polacy, którzy tłumnie ruszyli do restauracji w ostatnich latach. Kwietniowa edycja Festiwalu znów zapowiada się rekordowo. We Wrocławiu weźmie w niej udział około 30 restauracji. Frekwencja przekroczyć może nawet 10 000 Gości. W ramach Festiwalu odbędzie się także szereg wydarzeń dedykowanych kulturze stołu, smakom, aromatom, emocjom i towarzyskości, która sprawia że wspólnie cieszymy się restauracyjnym doświadczeniem. Spodziewać możemy się m.in. kulinarnych warsztatów, wykładów czy degustacji. Wszystkie szczegóły dostępne będą na początku kwietnia na stronie internetowej Festiwalu: www.restaurantweek.pl. Od 13 marca można zamówić wcześniejsze rezerwacje, które otwierają możliwości pierwszeństwa w wyborze wymarzonego stolika 28 marca. Te najpopularniejsze znikają zazwyczaj w ciągu zaledwie kilku godzin! Warto założyć  Konto Gościa, które gwarantuje pierwszeństwo wyboru miejsc, udział w konkursach i dostęp do wszelkich aktualności. Regularną sprzedaż biletów rozpoczynamy 29-go marca.

RSVP: www.restaurantweek.pl      |      Czas: 21-30 kwietnia       |      Miejsce: 14 regionów, 25 miast

Trzydaniowe doświadczenie restauracyjne w festiwalowej cenie 39 zł!

Do zobaczenia przy stole!

Wasze komentarze

Komentarze